Roken is schadelijk voor de gezondheid. Het verhoogt niet alleen de kans op het krijgen van kanker. Het kan longklachten veroorzaken en verergeren. Verder speelt het een belangrijke rol in het ontstaan van hart- en vaatziekten.
Uit onderzoek en uit ervaring weten wij dat vakkundige begeleiding bij het stoppen met roken de kans op succes vergroot. Daarom zal het advies om te stoppen met roken in de praktijk bij ons vaak gepaard gaan met een verwijzing naar het Stoppen-met-roken-spreekuur.
Voor begeleiding bij het stoppen met roken maakt u een afspraak op het spreekuur bij één van onze praktijkverpleegkundigen Lieneke Foekens of Linda de Jong. Om u voor te bereiden op het spreekuur kunt u zich inlezen via de website www.rokeninfo.nl. De begeleidende gesprekken worden door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf januari 2020 worden ook de hulpmiddelen vergoed en gaan sindsdien ook niet van uw eigen risico af.
Elke zorgverzekeraar heeft eigen afspraken door over verstrekking van hulpmiddelen. Zo kan het zijn dat ondersteunende middelen voor de vergoedingen niet verstrekt mogen worden door uw eigen apotheek, maar door een landelijke apotheek. U kunt via bovengenoemde website hierover informatie vinden of eventueel zelf met uw verzekeraar contact opnemen.
Je verzekering vergoedt één keer per jaar begeleiding voor stoppen met roken vanuit de basisverzekering.
Het gaat dan om begeleiding die onderzocht is en werkt. Het gaat hier bijvoorbeeld om begeleiding van een stoppen-met-roken coach of een praktijkondersteuner.
Je verzekering vergoedt begeleiding vanuit de basisverzekering.
Voor begeleiding bij het stoppen met roken maakt u een afspraak op het spreekuur bij één van onze praktijkondersteuners Lieneke Foekens of Linda de Jong. Om u voor te bereiden op het spreekuur kunt u zich inlezen via de website www.rokeninfo.nl. De begeleidende gesprekken worden door de zorgverzekeraar vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf januari 2020 worden ook de hulpmiddelen vergoed en gaan sindsdien ook niet van uw eigen risico af.
Elke zorgverzekeraar heeft eigen afspraken over verstrekking van hulpmiddelen. Zo kan het zijn dat ondersteunende middelen voor de vergoedingen niet verstrekt mogen worden door uw eigen apotheek, maar door een landelijke apotheek. U kunt via bovengenoemde website hierover informatie vinden of eventueel zelf met uw verzekeraar contact opnemen.